PROV

Måndag den 7 december har Dgruppen prov i hudvård 10.10 - 12-10

Tisdag den 8 december har hela klassen prov i Religion 14.00 - 15.20

Onsdag den 9 december har alla som har varit utomlans
prov i försäljning och serive 8.00 - 8.50

Måndag den 14 december har vi samhällsprov i ekonomi 13.00 - 14.10

vecka 49

Hej tjejer!
Hoppas ni har en underbar första advent!
Här kommer iallafall veckans planering

Måndag: Vi i hudgruppen ska ta med alla våra 8st kompendier!

Tisdag:

Onsdag:
Prov i försäljning och serive! Kap 6, 8 och 9

Torsdag: Redovisning för vissa i svenska,
och för resten av oss så är vi lediga från den lektionen!

Den här veckan är ganska tom men nästa vecka blir full med prov,
så det är bra med lite lugn, så att man kan plugga nu om man vill!
Vi ses imorgon sötnosar!
Puss/ Emelie


Vaccinsprutan

Vi i klassen som ska ta sprutan imorgon har tid kl16.00.
Dem tar bara in 8 i taget men vi alla sitter ju tillsammans och väntar.
Så kom ihåg att om du vill ta sprutan så ska du vara i där i tid,
ha med dig lappen och om du är under 18, ha målsmansunderskrift!
godnatt sötisar/emelie

Utbytardag

Hej tjejor!
Imorgon så ska vi mötas 8.20 utanför scenen!
Så kom i tid, annars kommer du inte in till föreläsningen
och det är obligatorisknärvaro!

Efter det så ska vi ju ha en utbytardag med frisör3orna.
Lärarna har ju sagt att det kostar oss 100kr för gå till dem,
men idag fick vi ett sms av Denise att det inte gällde längre.
Ta med 100kr ifall att om ni verkligen vill fixa håret.
Fika kan ni också ta med er så vi har något gott att mumsa på!

Men nu ska jag och Louise plugga lite.
Puss på er tjejer!!
/ Emelie & Louise

vecka 48

Hello girls!
Här kommer veckans planering

Måndag:
Grupp A har kundmottagning och Fanny har fikat

Tisdag:
-

Onsdag: Tjugo över 8 samlas vi utan för scenen för att vi ska lyssna på en föreläsning.
Sen efter det är det ett utbyte med frisörerna. Ta gärna med fika om ni vill ha nå!

Torsdag: 16.00 så ska vi som vill ta svininfluensesprutan.

Denna vecka är verkligen tom, nästa vecka med.
Men vecka 50 blir lite mer prov!
Ha en bra kväll sötisar!
PUSS - emelie

STORMIGT

I torsdags vaknade vi upp och horde blasten i de tunna fonstrena och rengnet oste ner, vi at frukost som vanligt och akte till skolan. Under forsta lektionen skulle vi ha makep da vi forst blev sminkde och ja, det marktes att de bara hade haft makeup 3 ganger vilket ar forstaeligt! tjejerna i klassen ar jatte sota ! och sedan skulle vi byta och sminka de bli blev sminkade av, det var jatte roligt att visa vad man kan och de vart faschinerade av vara tekniker och resultat nar vi sminkade det var kul ! efter lunch fick vi veta att vissa vagar skulle stangas av pga oversvammning sa vi fick aka hem fran skolan! under kvallen kom Ann och beratta att vi skulle va lediga pa fredagen ocksa. Nar vi vaknade pa fredagen var det stralande sol sa vi gick pa en preommenad super mysigt :) och pa kvallen gick 6 av oss pa new moon :) Ikvall ska vi kolla in en nattklupp har i stan och nasta helg ska vi aka till Dublin det ska bli skoj :) Nu hinner jag inte skriva na mer for tiden tar snart slut! men vi hors snart igen Pusshejs / Linnea, gabriella, emelie och josse

balen

Hej tjejer. Nu har ju balbiljetterna släppts och ni som ska gå på balen är välkomna till mig innan på lite förfest, om inte någon har några invändningar. Tänkte om man skulle göra i ordning lite snittar och dricka champagne. Vad tycker ni om det? I så fall måste ju alla lägga lite pengar. Fast antar att det inte skulle bli mycket alls. Säg vad ni tycker. Kram Sabina

Mer uppdatering från London.

Hej!
Nu har jag fått hjälp med att få igång min dator igen, så nu kommer jag att blogga på för fullt med bilder och grejer på vad vi sysslar med här borta.
Igår var det första riktiga dagen på teatern för mig, gud vilket drömjobb det är! Och tråkigt att det är sista dagen där imorgon..

Efter jobbet träffade jag Hanna på Oxfort St, så tog vi en fika på Starbucks innan vi gick på en lång promenad runt hela Oxford. Vi hade egentligen inte planerat en långpromenad, men Hanna skulle visa något, gick fel och så var vi vilse, men det var riktigt kul och vi stötte på massa roliga saker.

Måste dock säga att vi kanske aldrig ses igen, för att trafiken är som sagt helt crazy. Man blir nästan-påkörd varje dag.


Här inne jobbar jag, visst är det mysigt?

Om ni vill veta mer om vad vi gör här nere så kika in på min blogg istället!

Puss & Kram!
Lovisa.

UPDATE FRAN IRLAND

Igar hade alla sin forsta dag pa deras riktiga praktikplatser och varan ar ju skolan. Vi tyckte att det var helt okej till en borjan men vi kande att vi aldrig visste vad som skulle handa och att alla var lite stressade och att vi mest hangde efter de andra eleverna. Den var en tjej fran London och pratade om Dermalogica, det vad jatte larorikt och pa formiddagen gick hon igenom "Face treatment" och pa eftermiddagen "Body treatment". Vi kom hem och horde att andra var mer eller midre nojda med sina plaster och vi ar verkligen sa glada over att vi alla far vara tillsammans! Vi har super kul om kvallarna och dagarna , en popular sysselsattning efter skolan ar att ga hem och spela sjuan Jag ( josse), Gabbi, Emelie, Linnea (lammet) och Hp Karin har en tunering linnea var forst over 300 stracket och jag har satadigt legat 1:a pa listan men Karin (druvan) tog over den placeringen igar:@!!!

Igar sa vi hejda till vara sota mammor Anna-lena, Emma och Ann-Kristin och hade ett sammlingsmote hela gruppen innan vi skulle sova igar. Idag vaknade vi med taken att vi var helt sjalva och var vell kanske lite nervosa, men nu nar denna praktik dag (i alla fall for oss HV elever) ar over sa ar vi overtygade over att allt kommer ga sa bra och att vi kommer ha sa roligt har aven fast mammorna har akt. Vi ar overlyckliga for att idag har vi fatt massa kontakt med de andra eleverna vi har fatt behandlingar hela dagen med olika maskiner och sen massage, efter the "Tea and coffe" brake sa fick vi manikyr av 1:orna och vi alla vart lite hapna over hur duktiga vi ar sjalva haha, det var lack over typ halva nageln och kladdigt och en halv cm kvar till nagelbandet nar manikyren var klar. Och en sak vi ocksa har markt under bara tva dagar ar att vi verkligen undersakattar oss sjalva, vi tror att vi inte kan nagonting och att vi inte har nagonting , Men vi ar minst om inte lika duktiga praktiskt som de ar har. OCH KLAGA ALDRIG MER PA ATT VI INTE HAR MATERIAL! haha, har hade dom fatt ett varsit nagelack, ett rott sa alla gar runt med roda naglar.

Vi har fatt massa tips om pubbar och fina stallen att aka till och en nattklubb som finns har i stan , en tjej jobbar pa biografen sa hon ska fixa new moon biljetter till oss i helgen, och ikvall ska en tjej som heter Jillian ta med oss till en pub och kolla pa fotboll, innan dess blir det middag for oss och igar hittade vi en ny favoritresturang som vi kanske ska atervanda till idag :)

Ojojoj gud vad jag skriver men ar bara sa uppspelt efter dagen, alla tjejer halsar och vi hoppas att ni har det bra dar hemma !:D PUUSSSSS

Ps. jag forsokte ladda upp bilder fran min mobil med det gick inte pa den har datan , men kommer forhoppningsvis kunna fixa det snart :)

Idrotten imorgon!

Har ej lyckats locka någon föreläsare till oss MEN vi har en film som heter skönhetsfläckar, tar upp kroppsideal och allt därtill. TA MED OMBYTE så kör vi ett 30 min fysiskt pass också.
Catharina

Framme i London!

Hejsan!
Nu är jag och Hanna framme i London och i tryggt förvar, haha.
Vi kom fram igår vid 22.30 engelsk tid och blev hämtade av U som jag bor hos. Hanna fick stanna över natten hos oss, för att hennes syster inte var hemma igår kväll, så U hade fått sparka ut en av hennes tre söner för natten.

Imorse så gick vi upp vid 9-tiden, och skrev ut lite kartor och grejer, för idag skulle vi ju ta oss härifrån Pinner till våra praktikplatser. Vi skulle visst byta tunnelbana fyra eller fem gånger och skiljas åt halvvägs. Vi, eller i alla fall jag har ALDRIG varit så rädd och nervös som då. Allt gick dock superbra, och jag var framme i Kentish Town, Camden, som området där jag jobbar heter två timmar innan jag skulle vara där. Då hade jag tid att gå runt och titta på allt, för det stället är helt otroligt. Det finns en jätte HarryPottrig bokhandel och en hel massa annat konstigt skit, det är som en liten Cirkus stad. Den här veckan jobbar jag på en teater, så jag var där på en liten "intervju" idag, och imorgon är det stängt där, så då ska jag läsa på lite om Oliwe Twist, för jag ska få göra kostymer till den teatern. Jag ahr dock tänkt att utforska London lite istället, men det är en hemlis!
Börjar jobba "på riktigt" på Onsdag och då ska jag först få följa med på shopping och sedan ska jag få gå loss med saxar och grejer,  för kostymerna till Oliwer ska vara "fattiga" och trasiga. Helkul!

Efter jobbet åkte jag till Picadilly C och utforskade lite, mötte Hanna vid femtiden och så gick vi och käkade..

OM jag kommer att kunna använda dator något mer (lite adapterstrul..) så kommer jag att skriva mer om vad vi gör på www.loiz.se, imorgon kväll har vi t.ex. tänkt att ta en sväng på Oxford St.

Som Hanna skrek när vi höll på att bli överkörda idag, "LIVING THE DREAM!".

Ha det så skoj i kalla sverige (JA! DET ÄR VARMT HÄR!) /LOVISA

ang v.47

Onsdag: Gruppredovisning i Försäljning och Service i lagregler

Torsdag: Redovisning om de 2st författare man själv valt.
Grupperna står på Ulricas dörr A314.
Har man inte redovisning är man ledig från svenskan.

/Emelie!

FRAMME I ENNISCORTHY

Igar runt ett tiden kom vi fram i Ennischorty efter en ganska lang bussfard, men jag tror att vi alla kan halla med om att det var den finaste bussresan vi vart pa. Dublin verkar super coolt och landskapet ar helt underbart !! Verkligen som man onskade att det skulla vara , har aldrig sett sant gront gras ! Enniscorthy ar en super mysig stad, nastan som en liten sagostad med ett gammalt stenslott och stenkyrkor mitt i staden som ligger pa kullar, i mitten av staden rinner en flod och over gar en gammal stenbro (typ sago stenbro) haha. Igar nar vi kom fram sa skulle vi ga (lagg marke till GA) till vart B&B med vara resvaskor ( De flesta av oss hade tva var) det var slitsamt kan jag saga, och nar vi val kom fram pa vart fina B&B LemoneGroove sa var det ingen dar !! haha vi gick runt och knackade pa alla fonster och dorrar men ingen kom men anna lena var duktig pa att fa oss att tanka poitivt haha, efter en liten vantan sa rullar en bil upp pa infarten och det var Ann som tar hand om oss pa vart B&B, hon hade vart pa nagot arende och hennes man va pa nagon match. Nar hon oppnade vara dorrar sprang alla tjejer in efter jackt pa det basta rummet och jag tror att Linnea och gabbi lyckades for det ar bara dom som har badkar i sitt rum och de var de enda som inte fros inatt haha. Sjalv (Josse) sa sov jag med langkallingar, stor t-shirt, mjukisbyxor, stor mjukistroja och raggsockor. Idag var vi pa skolan for att fa information och traffa alla, alla ar super trevlig aoch valkommnande och vill att vi ska fa en sa bra tid som mojligt har. Vi fick ga till byggnaden dar dom har Beauty theraphy, vi sag nar eleverna gjorde lite beandlingar och lararen la verkligen marke till allt fel dom gjorde, det ha kommer bli larorikt ! Men allt kanns bra och vi alla har blvit kara i Irland och trivs!

Hoppas ni har det bra dar hemma i Sverige, vi skriver snart mer och forhoppningsvis lagger in lite bilder :) ha de toppen ! puss puss puss pa er fran Josse,Emelie,Gabbi och Linnea!

vecka 47

Hej tjejor.
Här kommer planeringen:

Måndag:
Kort samling 14.15 i salongen, alltså ingen hel HNT C lektion.

Tisdag:
Prov i småföretagande

Onsdag:
Man ska ha kund på kundmottagningen

Torsdag:
-

Det är tomt den här veckan, men som vanligt så får vi fylla på allt eftersom!
PUSS/Emelie

Videoklipp

Dags för klassfest snart tjejer?





kolla in Jossan haha

Ha en bra helg, och resa till er som ska iväg.
/L.S

Elever på resande fot!

Lycka till alla Ni som reser iväg till helgen! Var rädd om Er och ha roligt!
Vi andra ses på måndag kl 14.15 och kollar av läget.
Kramkram
Birgitta

Nycklar!

Hej tjejer! Hoppas att samhällskunskapsprover går bra idag!! Igår glömde någon utav Er nycklarna. Jag har alldeles nyss lämnat upp dem till expeditionen.
Kram
Birgitta

vecka 46

Måndag: Grupp A har kundmottagningen.
Vi har formgivning fast hon är på något möte, för hon ville att vi skulle komma.

Tisdag: Samhällkunskapsprov på EU. Länken har jag lagt ut i bloggen redan.
Vad det är för sidor vet jag inte riktigt.

Onsdag: Fanny G 18 år! Grattis vännen!!
Grupp B har kundmottagningen.
Lämna in arbete om APU. Frågorna har jag också skrivit om tidigare i veckan.

Torsdag: Ingen svenska för oss som var där den 5/11
men ni andra måste gå dit för att få reda på massor av infomation!

Vad vi har för idrott på onsdagen vet jag inte, så dem som vet får gärna skriva det!
Ha en fortsatt bra kväll
/Emelie

Tråkigt

Hej tjejer!
Något jag tycker är väldigt tråkigt att ang klassreseinlägget
så har bara 2st av 8 komentarer gjort det jag bad er om!
Jag bad er komma med förslag på vad vi kunde hitta på, hur vi kunde tjäna pengar och vart vi skulle åka.
Istället har det blivit en massa negativ energi som handlar om att tjafsa.
Visst, alla har inte råd att betala ur egen plånbok
men då kan väl dem försöka sälja tjänster (t ex mammakvällar)
Dessutom har jag räknat ut att om alla lägger dem där 400kr som
vi sa att vi skulle försöka lägga så blir det 11200kr!
Så om vi hade lagt 100kr varje termin (från tvåans terminstart),
alla vi 28st så får vi ihop ELVA TUSEN KRONOR!
Och om man inte känner att man kan lägga ut 100 kr eller 400kr bara sådär
så lägg typ en tjuga nån vecka, 5kr en annan vecka eller 70kr en vecka...
Man får ju lägga upp det som man själv vill.
Men tänk bara på hur mycket pengar vi skulle få ihop om vi sammarbetade,
och hur kul vi skulle kunna ha det tillsammans.

Sluta fokusera på det negativa och tänk på hur kul vi vill ha tillsammans istället.
/ Emelie

å2 7 november!




Alla 18-åringar borde komma till Å2 på lördag! Min pojkvän med kompisar är kvällens dj:s.
Åldersgräns 18 år och det kostar endast 50 kr!

Hoppas vi ses där! /Gabriella

VATTENGYMPA

Kom ihåg att vi har vattengympa imorgon tjejer.
Ta med badkläder och handuk!
Vi börjar 11.30 vid badhuset bakom skolan.
Puss/Emelie

Ang Schemat

Man kunde inte skriva något efter jag lagt in bilden, eller så är jag bara så oteknisk så jag inte fattar.
Passar inte den dan ni har fått får ni fixa själva att byta och kolla så att någon kan ställa upp.
För jag kan inte göra allt åt er. Jag gjorde bara till v.9 så får vi fylla på mer allt eftersom.
Och alla kommer nog få vara 2-3 gånger om det ska gå laget runt!
Vi i grupp A är ju bara 11 st så vi får jobba flitigt.
Hoppas ni blir nöjda, annars får ni faktiskt göra schemat själva.
/Emelie

FIKA/VÄRDINNA SCHEMA

Vecka




Måndag




Onsdag

45

 

Emelie L har fika

46

Emelie H

Lina M

47

Therese T

Emma B

48

Fanny G

Nathalie N

49

Emma S

Louise E

50

Victoria E

Sabina M

51

Linnea S

Amanda K

52

JULLOV

JULLOV

53

JULLOV

JULLOV

1

JULLOV

JULLOV

2

Josefin S

Lina S

3

Susanna H

Alexandra K

4

Hanna E

Marielle S

5

Sofie P

Madeleine D

6

Emelie L

Dasha L

7

Gabriella M

Fanny G

8

Emma B

Madeleine W

9

Sofie S

Amanda K

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Samhällskunskapsprovet

Samhällskunskapsprovet är flyttat från måndag 9/11 till den 10/11 istälet.

Här är det som Lars har lagt ut till oss, allt han har gått igenom på tavlan

http://pnk.vasteras.se/carlforsskagymnasiet/HVFR3Caht06/Shared%20Documents/Forms/DispForm.aspx?ID=27&Source=http%3A%2F%2Fpnk.vasteras.se%2Fcarlforsskagymnasiet%2FHVFR3Caht06%2FShared%2520Documents%2FForms%2FAllItems.aspx&RootFolder=%2Fcarlforsskagymnasiet%2FHVFR3Caht06%2FShared%20Documents

APU UPPGIFT TILL V.46

Hej girls.
Har precis hittat pappert till den där apu upgen vi fick i början av terminen.
Jag kommer dock inte ihåg om det är om våran nya APU eller gamla som frågorna handlar om.
Vi har ju Vanja imorgon så vi kan nog fråga henne.

Men jag tänkte att jag skriver in frågorna här ifall
ni som jag lagt papperna på något smart ställe och sen glömt dem.

  • Vilka är dina kunder? Berätta hur 3 st kundmöten kan se ut. Ge händelser som exempel
  • Beskriv 2 olika reklamationsscenarion! En nöjd resp. missnöjd kund. Vilka lagar och rättigheter gäller vid reklamationer? Hur ser ditt praktikföretags reklamationspolicy ut?
  • Har ditt praktikföretag någon klädpolicy? Får de anställda gå klädda som det vill, eller finns det arbetskläder?
  • Vad skulle du ha för kundpolicy om du hade eget företag? Och vilket bemötande skulle du/ditt företag ge?
  • Vilka försäkringar finns på företaget? Om jag t ex har sönder något

Detta är alltså vad som ska lämnas in under nästa vecka.
Puss på er/Emelie

KLASSRESA

Hallå klassen.
Tänkte ha en lite undersökning här.
Eftersom att det blev så mycket kaos pga att vi inte kunde bestämma oss för vart vi ska åka.
Så tycker jag personligen att vi alla ska lämna förslag på vart ni tycker att vi kan åka.

Sen får vi ju tänka på hur vi ska kunna tjäna ihop mera pengar till klasskassan.

Några saker som vi kan göra är:
Måla tavlor, göra smycken eller designa väskor/tröjor
(För vi har ju tjejer i klassen som är awesome på det)
Ha tjejkvällar, där vi t ex ger råd om makeup,
eller ger massage, manikyr eller liknande.
Ansiktsmålning på IKEA, Mcdonals kanske eller något liknande.

Detta är ju bara lite tips på vad vi kan göra.
Vi alla måste hjälpa till så att vi får ihop pengar om vi vill nånstans.
Så snälla söta tjejer, skriv antingen komentarer eller inlägg för att berätta vad ni vill.
Och som jag skrev i första inlägget så tas allt dumt bort!
man får inte kommentera negativt ang andras förslag!!

Komentera eller skriv nu tjejer, vi måste komma igång med detta!
Puss/ Emelie L

v.45 händelser

Hej tjejer.
Hoppas ni har haft ett underbart lov och är utvilade för att palla ca 7 veckor till!

Måndag:
Det är ingen formgivning för någon av grupperna.
AnnBritt är på möte hela dagen.
Vi har ingen kundmottagning heller, utan vi ska gå genom massor av saker istället.
Så som: Hur vi ska göra med kundrummet, vi ska städa och planera.

Tisdag:
-

Onsdag:
Vattengympa på idrotten.Vi träffas halv12 vid badhuset.
Man får ha kund eller lektion på HNT C

Torsdag:
RELIGIONSPROV -
48-95, 152-153, 160, 164, 166 & 186-187
Kristendom, Judendom och Islam

Som vanligt, om det dyker upp något under veckan så får vi helt enkelt lägga till/ändra det.
Ha en skön kväll!
/ Emelie L

RSS 2.0