FIKA!

Hej tjejer!
Tänkte bara slänga in lite bilder från idag när vi fikade.
Och om alla inte redan visste det så kommer vi införa "veckofika".
Så en gång i veckan kommer vi i klassen att fika, vilket jag tycker är roligt.
Nästa vecka är det Emma N som fixar det(v.41) och EmmaS&Fanny tar v.42.
Detta blir alltså på onsdagar efter vi slutat.
Vi slutar ju halv3 och så blir det efteråt i vårat "matrum"...äsch ni vet vart jag menar!
Man behöver inte stanna i 2timmar utan bara i 10-15min kanske,
bara för att umgås lite extra med klassen.
Vi måste ta tillvara på de dagar som är kvar!!

Jag kommer också göra en kategori som heter Fika där jag/vi ska lägga upp info.
Kanske vem som vill fixa, bilder vi tagit eller vad som helst.
Hoppas ni blir lika glad som vi andra svullon blev!
Puss på er!/Emelie



Information om studentkryssningen :)

Då ska jag försöka sammanställa all information i mitt fullproppade huvud.
Den här kryssningen är själva studentkryssningen som man hört talas om och är den enda som anordnas endast för studenter och som har så här många platser.

Den 6e April runt 15-16.00 avgår ett flertal bussar från centralstationen med destination Grym studenkryssning. I hamnen i Stockholm får vi förmodligen vänta en timme eller två på avgången som sker ca 19.15 med Silja Galaxy. På båten bjuds en mängd aktiviteter och 23 timmars festande om man känner för det. Mer information om det kommer lite längre ner. På vägen stannar vi på tre ställen där det som absolut inte sköter Kan komma att bli avsläppta. Men vi sköter oss ju galant så det kommer inte på fråga :) (Det krävs en hel del för att bli avsläppt men då får man ta sig hem på egen hand). Vi åker tillsammans med Dalarna som ryktas vara ett härligt och partysuget gäng.

Det finns ca 2000 platser ombord och sen tillkommer personal. Det är först till kvarn som gäller till dessa platser.

Observera: Ni som ska sova tillsammans bokar en hytt. Den/ni som ska bo i hytten kommer till mig. Hos mig skriver en person på två lappar. På lappen står erat bokningsnummer som ni ska logga in med på hemsidan. På hemsidan skriver ni i allas uppgifter och vilka tillval ni vill ha. Numret står för vilken typ av hytt ni hyr så det får ni bestämma er för innan. När alla uppgifter är klara så aktiverar jag bokningsnumret. Efter det går ni in och betalar hela summan för det ni har bokat. Vilket innebär att en person betalar in hela summan och de resterande som bor i rummen får i sin tur betala till den här personen. Med andra ord, Jag tar inte betalt nånting ifrån er utan ni själva sköter det på hemsidan. Betalning ska ske inom tre dagar från att ni skrivit på lappen hos mig. Bokningen är bindande. Avbokar man kostar det 500 kr, så var säker på att du ska åka innan du bokar nånting!
 För att ändra nånting i bokningen kostar det 300 kr. Så ska det ändras nånting, se till att ändra allt på en gång för nästa gång ni ska ändra kostar det ytterliggare 300 kr. Fakturan kommer i PDF-format. Absolut senast 2 veckor efter betalning kan man logga in och skriva ut kvittot för sin bokning och då är allt klart.
Vill man inte åka med får man sälja sin plats och då måste ändring ske på bokningen vilket då kostar 300 kr. Ändringar kan ske fram till 5 veckor före avresedatum. Hoppas alla förstod den biten :)

Alla hytter är ovanför bildäck och vattenytan. Alla hytter har dusch/wc/tv.
Här kommer en beskrivning på hytterna:

E-hytter     Inga fönster Kan ha ljudstörningar från discot osv. Man bor 2 eller 4 i en hytt! 
B-hytter     Inga fönster och är iprincip identiska med E-hytterna. Lite bättre placeringar. Man bor 2 eller 4 i en hytt!
A2 Premium/Dubbel -hytter       Lite större än E och B-hytterna. Stort fönster. Man bor 2 st eller ensam. Dubbelsäng som inte går att dra isär.
A4-hytter    Lite större än E och B-hytterna. Stort fönster. Man bor 4 st.
Lyxhytter    Större utrymme. Fönster. Man bor 2 st.
Svit            Större utrymme. Fönster. Två rum.Fåtölj eller liten soffa. Man bor 2 st.
Svit med balkong         Större utrymme. Fönster. Ett stort rum. Fåtölj eller liten soffa. Man bor 2 st.
Bilder finns på hemsidan.

Hyttpriser:
E2hytter 2pers. 1000 kr         E4hytter 4pers. 1800 kr
B2hytter 2 pers. 1100kr         B4hytter 4 pers. 2000 kr
A2 Dubbel 2 pers. 1200 kr      A4hytter 4 pers. 2200 kr
Lyxhytt 2 pers. 2600 kr
Svit 2 pers. 3990 kr
Svit med balkong 2 pers. 4990 kr.

Ta hyttpriset dela med antal personer i hytten och få pris per person för hytten.

Tex. A4:  2200 kr / 4 = 550 kr per person.

De som bor i hytten är betalningsskyldiga om något går sönder i hytten så tänk efter vilka ni vill släppa in på hyttfesten!

För att öka chansen att hamna bredvid sina kompisars hytt kan ni betala samidigt och ha samma kategori på hytten. Tex B-Hytter.
Man får bo killar och tjejer i samma hytt.

Men en Viktig sak! När du bokar hytt bokas du automatiskt in på en buss till båten dit och hem. Som kostar ca 200 kr. Detta får du betala oavsett om du åker buss eller inte. Varför de har valt att göra såhär är för säkerhetens skull. Man dricker mycket och det är absolut inte läge att köra bil dagen efter. Och så kan man tänka att bussresan hem är efterfesten!? Bussresan dit är förfesten!? Och det vill man ju inte missa. Sova kan du göra när du kommer hem :)

Taxfree och alkohol:
Det är tillåtet att köpa alkohol i taxfreen och dricka på rummen. Men inte utanför hytterna i korridorerna osv. Sker detta tar vakterna hand om eran alkohol. Du får inte heller handla någon alkohol som är men än 20%ig. Det är för att undvika kaos, spyor och att alla går runt med en varsin absolut som de klunkar ur unegfär.

Är man 20 får man ta med sig alkohol tillbaka från båten. Man får inte ta med sig alkohol båten. Det finns tillräckligt med ställen att handla på på båten.

Mat
Jag rekommenderar starkt att boka åtminstonde festbuffén som är på kvällen när vi åker. Det finns annars ingen möjlighet att handla mat förrän runt tolv på natten. Och då kostar maten väldigt mycket så du tjänar inget på det. Samt att det kanske inte finns några platser på buffén när du väl står där och är superhungrig. Du får bara en tom mage och kanske snefylla.

Festbuffén kostar 249 kr och då får du dricka hur mycket öl/vin/läsk du vill. Den regeln dom har angående det är att du max får ta två glas åt gången. Och det var väl inte nån jobbig regel direkt :P Det är bra mat också och det finns ca 45 olika saker att välja på.

Sen har vi frukostbuffén som öppnar runt 5-6 på morgonen då discot stänger som kostar 100 kr.

På hemvägen är det Tacobuffé för 223 kr som serveras ungefär 15.00.


Totala priset beror på vad ni bokar så det kan jag inte svara på. Men det absolut billigaste är om man bokar en Ehytt med tre andra. Då betalar man för hytten och bussen som blir 650 kr totalt/person. Men det rekommenderar jag inte som sagt. Boka mat!!


Det som kommer finnas på båten men sen tillkommer det säkert annat:
Peter Siepen
Karaoke
Nyfiken Gul - Ett band som kör covers
Dj Kristina
Nord - En ståupp komiker tror jag. Är inte säker på om jag hörde rätt namn där.
Speeddejting - Ska tydligen vara populärt :)

Ni kommr få program för resan och regler. Exakt när vet jag inte.

Resan avslutas med en show som är väldigt uppskattad där den där ståuppkomikern bland annat kommer vara om jag har uppfattat det rätt.



Vi är fyra på carlforsska som kommer att sälja och vi kommer sätta upp reklam och kanske ha någon form av samling där vi informerar om kryssningen tillsammans. Har ni kompisar som går på någon annan skola och vill åka så kan de också kontakta mig eller någon av de andra säljarna. Helst ska det vara de som är studenter och som Inte åkte förra året. Det är många som vill åt platserna så studenterna ska ju prioriteras först.

Man måste vara fyllda arton avresedatumet annars kan man inte på något sätt få följa med.


Jag hoppas att ni fått den information ni behöver och jag hoppas att hela klassen ska med!!! :)

Det finns mer information på deras hemsida www.funcruises.se


Ni kan kontakta mig på tel: 0737353966 Mejl: [email protected]

/Natalie


FRUKOST I SKOLAN

hej alla kära klasskamrater:):)

i morgon blir der frukost för alla som vill klockan halv 8 i j-huset-
man tar med sigsin egen frukost, så kokar vi te och kaffe i skolan, så sitter vi där tillsammans och äter:D:D
mysssigt,
om någon vill ta med något gott att bjussa på så är det bara att ta med, EMLILIe, lust att göra lite scones kanske ?:):):)  nej jag skioja bara , hade erbjudit mig att baka om jag hade talangen för det, men jag lovar att ni heldre är utan än få ta del av mina bakverk, dom brukar bli katastrof!

hoppas så månmga som möjligt kommer annars blir det väll bara jag och jossan kossan :D
pusssssssss pussss

Studentkryssning

Hej tjejer! Gör er redo för att köpa biljetter till kryssningen. Jag ska på möte idag. Försäljningen startar denna vecka fick jag veta idag. Och kom ihåg. Inga pengar - Ingen biljett!!!  Det går inte att "boka" biljetterna i förväg.

Med mat på dit och hemvägen, busstransport och den billigaste hytten blir priset ca 950 kr/person.
Det blir nog lite dyrare om man bara bor två i en hytt men är inte säker. Då handlar det om max en hundring extra. Man kan också välja att Inte ha mat men vad jag förstod så finns det ingen annan mat på båten att köpa och det blir dyrare om man inte ha bokat i förväg.

Vet inga datum än eller det exakta priset. Och resten av informationen kommer förmodligen ikväll efter mötet då jag vet mer. Ha en bra dag :)

Natalie



schema

hej klasskåmpisar!
eftersom man aldrig har några ideer när man måste på formgivningen pimpade jag vårat schema lite.det gäller då bara v 40. och eftersom de inte går att klicka på bilden så den blir större här på blogg.se (vet iaf inte hur man gör) så la jag ut den på min blogg ist KLICKA HÄR / fanny



v.40s händelser

Hallå tjejer.
Tänkte bara lägga in lite info ang nästa vecka.

På måndag har vi alltså inte någon kundmottagning (den börjar ju v.43)
Utan vi ska börja öva på gymnasiemässans modevisning.


På tisdag ska vi på Svenska moderådet Mässa kl13 vid scenen
http://moderadet.se
Samhällskunskapen uteblir alltså pga mässan


och så har vi religionsläxa
(Det där pappret med 30frågor man ska svara på, måste vara dataskrivet!!)

Yoga är det som blir på gympalektionen och vi är förmodligen i danssalen!

Och en annan sak jag skulle tycka var kul är att om man kunde skriva sitt namn när man slänger in ett inlägg,
men det är absolut inte ett måste. Bara en kul grej.
Ha en underbar helg nu tjejer, för det förtjänar vi!
/ Emelie L

After Work

Fredagen den 9e är tanken att vi ska gå på after worken på Blue Moon Bar tillsammans. Antar att det blir mer info innan dess men ha det i åtanken :p

(Förlåt, vi som är 18. Ni andra Håll ut!!! :)

Länkar

Ska vi länka allas privatablogg? Gå in och gör det om ni vill. För hjälp vänd er till Emelie :)

Nya kategorier och länkar

Nu finns det lite nya kategorier på bloggen så att det blir lättare att orientera sig senare. Det finns flera kategorier än de som syns i menyn, för att de kategorierna fortfarande är tomma. Så om ni skrivit ett inlägg, kolla om det går att placera i någon utav kategorierna så skulle det vara bra.

Det finns också en länk till schemat under LÄNKAR. Det skulle vara kul om alla i klassen som bloggar la till sin bloggadress under LÄNKAR, eller om ni bara vill tipsa om nån sida som ni gillar. Ni vet väl att det här är klassens blogg och att ni får lägga till (nästan) vad ni vill.


Försäljning och Service

Hej!
Idag på F&S-lektionen fick vi reda på att provet som ska vara den 7 oktober är borttaget!
Så vi har alltså inte något prov den 7 oktober!
Tänkte på er som inte var på första lektionen, att ni också skulle behöva veta det.
/ Emelie L

Emma Sjödahl

Ett stort grattis till Emma som fyller 18 idag! :)



woho

yes...första gången i hela mitt liv jag bloggar. Nog med de /tt

Ärade klasskamrater

Hallå kära HV07CST!
Sofie P gav mig en underbar idé!
Nämnligen att göra iordning en blogg till klassen,och nu här sitter jag (Emelie, who else)
Men den här bloggen är till för oss i klassen,
så vi kan lämna information till alla om t ex:
Prov, föreläsningar, studentgrejer och diverse saker!
Alla ska ha tillgång till bloggen så imorgon så kommer alla få acc och pass (inloggningsupg alltså)
Så närsomhelst ska vemsomhelst kunna skriva ett inlägg om det den tycker behövs tas upp!
Om någon skriver något taskigt om någon/något eller dylikt tas bloggen bort dirket, bara så att ni vet!!!
Detta är bara en rolig grej och hoppas att det kommer vara till stor nytta eftersom vi alla vet att Pluggnet suger.
Och helt ärligt klassen, jag har inte råd att svara på allas sms haha! Skämtosido.

Men jag hoppas alla blir glada och nöjda så får ni acc & pas imorgon!
Puss&kram på er/Mamma
(BTW - Ni vet väl att vi hade läxa tills imorgon i försäljning&service och projektarbsnack)


RSS 2.0