Kyrkobesök

Besök en gudstjänst i en valfri kyrka.

Notera gudstjänst ordningen, vad prästen predikar om, psalmvalet, stämningen i kyrkan och övrigt av intresse.
Samtala med någon gudstjänstdeltagare. Fråga honom/henne tex varför hon går i kyrkan, hur ofta hon går, vilken betydelse kyrkan /tron) har.

Ta eventuellt reda på något om själva kyrkan. Det kan vara antalet medlemmar i församlingen, antalet besökare en vanlig söndag, antalet besökare vid andra tillfällen, jul t.ex.

Skriv ett reportage om kyrkan. Tänk på att ett reportage är en längre subjektiv nyhetsartikel där miljöskildringen och närvarokänslan är viktig. Försök förmedla stämningen, lyft fram det viktiga och lägg in korta intervjusvar (utan att skriva ut frågorna). Jämför gärna kyrkan och besöket med annat i samhället. Blicka framåt. Hur ser en gudstjänst ut och vem kommer att besöka kyrkan om femtio år? Har vi fortfarande ett behov av att samlas? Har vi fortfarande ett behov av religon och/eller tro? Reflektera över det du sett och deltagit i.

Ett reportage är alltså en ögonvittneskildring som ofta också förmedlar andra sinnesintryck. Tid och plats ska vara angivna och intervjuinslag ska finnas. En del fakta bör ingå liksom reflektioner över vad du sett, hört, känt och lärt dig under besöket.

Skriv inte jagform!


Reportaget ska vara dataskrivet och rymmas på en a4.

/Natalie (Jag skrev av pappret rakt av bara)

Kommentarer
Postat av: Anonym

tack!!!

2009-12-29 @ 16:20:04
Postat av: Anonym

åååh tack du söta människa!! /lINNEa

2009-12-30 @ 00:21:20
Postat av: lovisa

tack så hemskt mycket!

förjävlig uppgift though.

2009-12-31 @ 00:35:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0